Donderdag, 19. Oktober 2017
Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord    Onthouden    
Deze Website bevat informatie over het reilen en zeilen van de Ponyclub/Landelijke rijvereniging "De Morraruters"te Koudum. Onze vereniging is opgericht op 20 december 1991.
Evenementen

Geen evenementen.

Facebook Like
Steun de club door op de advertentie te klikken en te bestellen


Wedstrijden
14/10/2017 Spr Pony's Indoor springwedstrijd Pony's Info  /  Uitslagen
15/10/2017 Spr Paarden Indoor Springwedstrijd Paarden Info  /  Uitslagen
21/10/2017 Dres/Spr Bixie Bixie dressuur en Springen 21-10-2017 Info  /  Aanmelden  /  Startlijst
24/10/2017 Schriktraining 24-10-2017 Info  /  Startlijst
04/11/2017 Dres Paarden Indoor Dressuur Wedstrijd Paarden L & M Info  /  Aanmelden
05/11/2017 Dres Paarden Indoor Dressuur Wedstrijd Paarden B & Z Info  /  Aanmelden


Morraruter Akkelien Heeres – de Vries is met Nanning fan Hylpen (foto) afgelopen zondag 3e geworden op de Europese kampioenschappen voor Friese paarden. Dit kampioenschap werd verreden bij stal Bommelsteyn te Haskerhorne. Op zaterdag werd de selectie verreden, Akkelien en Nanning kwamen uit in de categorie vrije proef M1/M2 dressuur voor 5 jarigen. Ze reden een topproef en eindigden op de 1e plaats met 67,05%. De 5 beste combinatie van de selectie dag mochten overrijden in de finale. Tijdens de finale mocht deze prachtige combinatie de 3e prijs in ontvangst nemen.

Zaterdag 14 oktober en zondag 15 oktober werd op de thuisbasis van de morraruters de eerste springwedstrijd van het indoorseizoen verreden.
Afgelopen zaterdag reisde Anneke Heida met haar pony Charisma (foto) af naar Franeker. Daar sprong ze twee super parcoursen. Het 1e parcours in de de klasse L was ze foutloos en in de barrage had ze één balkje. Het 2e parcours was ze wederom foutloos en ze had de snelste tijd. Daarmee eindigde ze op de 1e plaats met in totaal 4 winstpunten.


Afgelopen weekend werd traditioneel de laatste buiten wedstijd verreden in Harich. De Morraruters waren goed vertegenwoordigt en behaalden menige successen. Bij de pony’s viel Amarins Lycklama á Nijeholt dik in de prijzen. In beide proeven in de B dressuur was ze 1e met haar pony Galupy. In de 1e proef had ze 186 pt. en in de 2e proef 200 pt. (totaal 3 wp.) Anna Fekkes ging ook met een oranje lint naar huis, ze won met Florida Emelwerth in de Z1 dressuur met 221,5 pt. (1wp.) Teuna Bosch won met Storm (foto) in de klasse M1 in de 2e proef de 2e prijs met 191,5 pt. en in de 1e proef had ze 188 pt. (totaal 2 wp.) 
Kringwedstrijd Koudum
piertje op 24/09/2017

Afgelopen weekend werd door de Morraruters een kringwedstrijd georganiseerd. Het prachtige nazomerweer zorgde voor zonnige resultaten van de eigen leden.

De uitslagen van de pony’s: Wietske Norbruis met Kino van Orchids won in de M2 dressuur 2 x de 1e prijs met 184 pt. en 187,5 pt. (totaal 2 wp.) Amarins Lycklama á Nijeholt met Galupy won in  de B dressuur in de 1e proef de 2e prijs met 191 pt. en in de 2e proef de 1e prijs met 200 pt. (totaal 3 wp.) Marije Wiersma met Sambuca sprong in de klasse L in het 1e parcours foutloos en won daarbij de 2e prijs en in het 2e parcours wederom foutloos en daarbij won ze de 1e prijs. Met haar andere pony Sterretje sprong ze in de klasse B één foutloos parcours. (1wp.) Anneke Heida met Kaleidoscope Biddy sprong in de klasse B in het 1e parcours foutloos met een stijl van 77,5 en won daarbij  de 3e prijs. (2wp.) In het 2e parcours hadden ze één balk en een stijl van 80. (1wp.) Teuna Bosch met Storm  had in de M1 dressuur 182,5 pt. in de 2e proef. (1 wp.) Marije Klaske de Vries met Jillz had in de B dressuur 190 pt. in de 1e proef en 188,5 pt. in de 2e proef. (totaal 2 wp.) en in het BB springen had ze in het 1e parcours  één weigering en het 2e parcours was ze foutloos.

De uitslagen van de paarden:
Zondag 17 september organiseerden de Morraruters de jaarlijkse onderlinge feestweek wedstrijd. Door het natte weer van de afgelopen weken werd de wedstrijd binnen verreden. Voor alle leden was het mooie kans even een andere klasse of discipline te rijden of een goede oefening voor het komende indoorseizoen.

Tijdens deze wedstrijd wordt er jaarlijks gestreden om de Gerrit Folkertsma bokaal. Deze bokaal wordt uitgereikt aan de beste springcombinatie. Dit jaar was de winnares:  Anne Janke Prins met haar pony Marissa. Een extra eervolle vermelding voor Marissa, deze 24 jarige pony bewijst dat ze op deze hoge leeftijd nog op topniveau kan presteren. Op de foto Anne Janke met Marissa.

De uitslagen: 

Wietske Norbruis behaalde afgelopen weekend een podiumplaats op een springwedstrijd in Haskerhorne. Met haar D pony Kino van Orchids sprong ze een foutloos parcours in de klasse B. Daarmee won ze de 2e prijs. Op de foto: Wietske Norbruis met Kino van Orchids.