Vrijdag, 30. September 2016Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord    Onthouden    
Deze Website bevat informatie over het reilen en zeilen van de Ponyclub/Landelijke rijvereniging "De Morraruters"te Koudum. Onze vereniging is opgericht op 20 december 1991.
Evenementen

Geen evenementen.

Facebook Like
Steun de club door bij onderstaande bedrijven iets te bestellen. Klik op de advertentie en bestel


Mededeling
Wedstrijden
10/09/2016 Dres/Spr/MenDres Paarden/Pony's/Bixie Onderlinge wedstrijd zaterdag 10 september Info  /  Uitslagen
24/09/2016 Dres/Spr Paarden/Pony's/Bixie Kringwedstrijd pony's TWK Info  /  Uitslagen
25/09/2016 Dres/Spr Paarden Kringwedstrijd TWK Paarden Info  /  Uitslagen
15/10/2016 Spr Pony's Indoor springwedstrijd Pony's Info  /  Aanmelden
16/10/2016 Spr Paarden Indoor Springwedstrijd Paarden Info  /  Aanmelden
22/10/2016 Dres/Spr Bixie Bixie dressuur en Springen 22-10-2016 Info  /  Aanmelden


Mooi nazomer weekend Morraruters
piertje op 25/09/2016

Afgelopen weekend werden er flink wat successen geboekt voor de MorrarutersDe nazomer zon en de goede wedstrijdorganisatie zorgden voor twee zeer geslaagde dagen. Zowel de pony en paarden leden konden weer heel wat winstpunten bijschrijven.

Bij de pony’s  debuteerde Samantha Konst met Ameretto in de Z2 dressuur. Ze behaalden in de 1e proef de 2e prijs met 61,46% en in de 2e proef de 1e prijs met 63% (totaal 2wp.). Teuna Bosch beleefde met haar pony Storm ook een topdebuut in de L2 dressuur. Ze wonnen de 1e prijs in de 2e proef met 195 pt. (2wp.)Anna Fekkes reedt ook voor de 1e keer een klasse hoger met Florida Emelwerth. In de M1 dressuur  1e proef had ze 195 pt. en in de 2e proef had ze 194 pt. (totaal 3 wp.) Marieke de Jong had haar 1e officiële wedstrijd met haar pony Gerrit. Ze reed 2 keurige proeven in de B dressuur met 182,5 en 185,5 pt. (2 wp.) Bij het BB springen had ze een foutloze rit en won daarbij de 1e prijs.
25 Jaar Morraruters
tineke op 19/09/2016

Het is feest in de rijhal van de Morraruters, en wel op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober aanstaande!

En hoewel de meeste mensen zullen denken dat we het feest van HSF De Morraruters zullen vieren, die bestaan dit jaar immers 25 jaar, dus reden genoeg voor een feestje, dalen we deze beide avonden af naar de wereld van de andere gebruikers van de rijhal: die van de muizen. Zij vieren hun eigen feestje, een soort “heel holland bakt”, maar net een beetje anders. 4 muizen zijn een jaar lang op reis geweest om te leren hoe ze de lekkerste soep kunnen maken. En niet zo maar een soep: soep van een worstenpen wel te verstaan. We zijn nu precies een jaar verder en het is tijd om te ontdekken wie de beste soep kan maken. Als beloning mag deze muis met de muizenkoning trouwen!

Het belooft een enerverende avond te worden waarin toneelspel en de shows van de verschillende disciplines van de paardensport elkaar op miraculeuze wijze afwisselen en onder begeleiding van licht en geluid tot een afwisselend en spetterend geheel worden gevlochten. Een bijzondere ervaring en zeker de moeite van het bezoeken waard, zowel voor paardenliefhebbers als iedere andere geinteresseerde! Nadien zal er nog een optreden verzorgd worden door feestband De Zachte Berm, die net als Disco Silver hun medewerking aan de showavond zullen verlenen.

Kaarten à €5,00 p.p. zijn te bestellen via martha@morraruters.nl. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Zondag 4 september verscheen Miranda Venema met haar dressuurpaard Domburg aan de start in Bolsward. Ze reed een nette proef in de klasse ZZ licht en dat beloonde de jury met 215,5 pt ( 1wp.) en de 1e prijs. Dian Snoek was ook afgereisd naar Bolsward. Met haar springtalent Havanne sprong ze een foutloos parcours in de klasse M (2wp.).Zondag 28 augustus was er een dressuurwedstrijd voor Friezen op de thuisbasis van de Morraruters. Gonnica de Bruin reed met Ielsa fan Breewar 2 fijne proeven in de klasse L1. In de 1e proef had ze 185 pt. en in de 2e proef had ze 194,5 pt. (totaal 2wp.). Martha Boekema deed woensdag 24 augustus met haar paard Voodoo mee aan een dressuurwedstrijd in Warga. Het was een zeer warme dag, maar het leverde haar toch een winstpunt op in de klasse ZZ licht met 210 pt.

Afgelopen week waren de Friese kampioenschappen dressuur en springen in Harich. De Morraruters waren hier goed vertegenwoordigt. Kenna Bakker (foto) zette met haar paard Ginfonia een top resultaat neer. Ze scoorde maar liefst 207,5 en 214 pt. met een percentage van 70,25 %. Daarmee werd ze overtuigend kampioen van Friesland in de M1 dressuur. Daarmee heeft Kenna een ticket op zak voor het NK. Manon Snoek werd met haar paard Aristo reserve kampioen in het ZZ springen. Bij de pony’s werd Marije Wiersma met haar talentvolle springpony Claudy reserve kampioen in het B springen. Marije Klaske de Vries verkeerde met haar pony Danny ook in topvorm. Helaas had ze bij de barrage 1 balkje, maar daarmee werd ze toch 3e van Friesland. Janita Wildschut deed met haar pony Lexy mee in de L1 dressuur. Ze kreeg van de jury’s 61,33 %.

Donderdag 11 augustus werd het verenigingskampioenschap voor pony’s verreden. De 8 geselecteerde combinaties van de Morraruters hebben een keurig resultaat neergezet en zijn op de 6e plek geëindigd.
Zaterdag 30 juli had Jantine Konst met Cerelja Cibelle haar Z2 debuut in Bakkeveen. Dit topduo zette een geweldige prestatie neer. Ze behaalden 244,5 pt. Dit was tevens de laatste wedstrijd van Jantine Konst met Cerelja Cibelle. Een dubbel gevoel, maar toch heel fijn om zo af te sluiten.

Annica Laagland kwam woensdag 3 augustus in actie op een springwedstrijd in Vrouwenparochie. Ze behaalde met haar paard Havana de 1e prijs in het BB springen. Manon Snoek zette ook 2 mooie parcoursen in de klasse M neer met haar paard Fozella. In het 1e parcours had ze 1 balk en in het 2e parcours pakte ze de winst met een foutloze rit. Manon Snoek deed 6 augustus mee met haar paard Aristo op het NK eventing in Renswoude. Dit leverde haar een keurige 9e plaats op in de klasse L en 2 winstpunten.

Dinsdag 19 juli was Martha Boekema met haar paard Voodoo afgereisd naar Sneek. Ondanks het warme weer was Voodoo toch in goede vorm. Ze behaalden 2 mooie winstpunten in de ZZL met 210,5 en 212,5 pt. Op zaterdag 16 juli deed Kenna Bakker met Ginfonia en Cacique mee aan het CH in St Annaparochie. Met Ginfonia behaalde ze in de dressuur klasse M1 in beide proeven de 1e prijs. In de 1e proef 209 pt. en in de 2e proef 208 pt. (totaal 4 wp.) Met Cacique behaalde ze in de Z1 dressuur in de 1e proef 224,5 pt en de 3e prijs en in de 2e proef 218 pt. en de 4e prijs. (totaal 3 wp.) Annica Laagland won met haar paard Havana het BB springen met een stijl van 73 in St. Annaparochie. Anneke Heida startte haar beide pony’s zaterdag 17 juli op het CH in Schoorl. Met Rubicon behaalde ze in de 2e proef met 194,5 pt een winstpunt in de M1 dressuur. Met Kaleidoscope Biddy scoorde ze de 1e prijs in het B springen.(2wp.)