Donderdag, 23. Maart 2017
Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord    Onthouden    
Deze Website bevat informatie over het reilen en zeilen van de Ponyclub/Landelijke rijvereniging "De Morraruters"te Koudum. Onze vereniging is opgericht op 20 december 1991.
Evenementen

Geen evenementen.

Facebook Like
Steun de club door bij onderstaande bedrijven iets te bestellen. Klik op de advertentie en bestel. Ook dit jaar doen we weer mee met de jeugdsponsoractie van de Poiesz. Sparen maar met die muntenSponsor actie 2017
Wedstrijden
04/03/2017 Dres Pony's Indoor dressuur Pony's 4 maart 2017 Info  /  Uitslagen
11/03/2017 Dres/Spr Bixie Bixie dressuur en Springen 11 maart Info  /  Uitslagen
01/04/2017 Dres/Spr/MenDres Paarden/Pony's/Bixie Onderlinge wedstrijd Zaterdag 1 april 2017 Info  /  Aanmelden
22/04/2017 Dres/Spr Paarden Kringwedstrijd TWK Paarden Info  /  Aanmelden
23/04/2017 Dres/Spr Pony's/Bixie Kringwedstrijd pony's TWK Info  /  AanmeldenMaandag 20 maart werd Corry Bijsterbosch verrast op school. Ze kreeg de BIxie clubbokaal uitgereikt door Criscina de Vries. Gefeliciteerd Corry! 
Morraruters huldigen clubkampioenen
piertje op 19/03/2017

Tijdens de voorjaarsledenvergadering van vrijdag 17 maart werden de clubkampioenen gehuldigd. Deze wisselbokalen worden elk jaar uitgereikt aan de morraruters die de meeste punten vergaard hebben met dressuur of springen bij de paarden en de pony’s. De winnaars  Anneke Heida (foto links): springen pony’s, Anna Fekkes (foto rechts) : dressuur pony’s, Kenna Bakker: dressuur paarden, Danielle Wester: springen paarden, Corry Bijsterbosch:  Bixie kampioen.

Overige wedstrijduitslagen.

 

Anneke Heida met Kaleidoscope Biddy

Afgelopen weekend was er een springwedstrijd in Oenkerk. Dian Snoek deed met haar beide paarden mee. Met Aristo sprong ze in de klasse L een foutloos parcours. Dit leverde haar de hoogste podiumplaats op en 2 winstpunten. Met Havanne sprong ze in de klasse M helaas één balkje eraf, maar dat leverde haar nog wel een winstpunt op. Anneke Heida beleefde ook een succesvol wedstrijdweekend met haar 2 pony’s. Op zaterdag 11 maart deed ze met Kaleidoscope Biddy (foto) mee aan een dressuurwedstrijd in Franeker. Ze reed twee mooi constante proeven in de klasse L2 en behaalde 2 x 185 pt. (2 wp.) Op zondag 12 maart verscheen Anneke met Charisma aan de start op de springwedstijd in Oenkerk. In het 1e parcours en in de barrage klasse L waren ze foutloos, dat leverde de 2e prijs op. (2 wp.) In het 2e parcours reden ze ook een foutloze ronde en wonnen ze de 3e prijs. (2 wp.)


Afgelopen zaterdag was Teuna Bosch (foto) met haar pony Storm in topvorm tijdens een dressuurwedstrijd in Koudum. De vertrouwde thuisbasis van de Morramanege leverde deze combinatie twee 1e prijzen op in de L2 dressuur. In de 1e proef had ze 207 pt. en in de 2e proef 203 pt. (totaal 4 wp.) Janita Wildschut debuteerde met haar pony Lexy in de L2 dressuur. Ze behaalde een keurige winstpunt in de 2e proef met 183,5 pt. (1 wp.) Anneke Heida startte ook voor de 1e keer in de klasse L2 met Kaleidoscope Biddy. Haar 2e proef leverde een mooie winstpunt op met 185,5 pt. 
Onderlinge menwedstrijd Morraruters
piertje op 04/03/2017


Vrijdag 3 maart werd er voor de menleden van de Morraruters een onderlinge wedstrijd georganiseerd. Een mooi moment om even te peilen of er vooruitgang is geboekt tijdens de lessen dit winterseizoen. Onder het toeziend oog van een professionele jury en voorzien van mentale steun van instructeur Hendrik Viëtor langs de bakrand werden er mooie proeven verreden. Er werd in 4 disciplines gestart. Tijdens de prijsuitreiking kreeg iedereen een persoonlijk en vakkundig oordeel voorzien van verbeterpunten en complimenten van de jury. In het dubbelspan klasse B ging de 1e prijs naar Wypke Kamstra met 185 pt. In het enkelspan klasse B won Piertje Dijkstra de 1e prijs met 194 pt. In het enkelspan klasse L ging de winst naar Netty Groot (foto) met maar liefst 203 pt. In het enkelspan klasse M mocht Piet de Boer het oranje lint mee naar huis nemen met 185 pt.
Ruitersport Centrum Sneek was afgelopen weekend de plek waar de springtop van Friesland samenkwam.  Manon Snoek (foto) was met haar jonge talentvolle paard HugoBoss geselecteerd voor het de Friese Kampioenscappen klasse L. Zonder hoge verwachtingen, maar met veel vertrouwen sprongen ze de 1e manche foutloos. In de 2e manche ging het parcours omhoog. Dit leek de stoere Hugoboss niet te deren en wederom bleven ze foutloos. Dit leverde deze veelbelovende combinatie de 3e prijs op. Anneke Heida verscheen met haar pony Charisma aan de start op het FK in de klasse B. Ze sprongen een fijn parcours, maar helaas tikten ze er een balk af. Met een stijl van 81,5 goed voor één winstpunt. In Hippolytushoef werd 19 februari een dressuurwedstrijd georganiseerd. Annelies Yntema won met haar pony Ronald in de M2 dressuur de 1e prijs  in de 1e proef met 198,5 pt. en ze behaalde een winstpunt in de 2e proef met 186 pt. (totaal 3wp.) Klaske Jonkman mocht in de M1 dressuur 2 winstpunten bijschrijven met haar paard Ynneke fan de Terpen met 186,5 pt. en 184 pt.