Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord    Onthouden    
Nieuws: Mooie beestenboel op O.W. van HSF De Morraruters. - HSF de Morraruters
Mooie beestenboel op O.W. van HSF De Morraruters.
  • piertje
  • 17 Sep 2019

Zoals gebruikelijk is op de 2e zaterdag in september de onderlinge wedstrijd v.d. Morraruters tegelijk met  de Koudumer  feestweek. Met de kleinste deelnemers in de bixieklassen  tot en met de( ruim) volwassen ruiters  in de dressuur en springring allemaal hun uiterste best deden. Onder het gekraai, getok en hippende konijnen van de vele dieren die aan de kleine huisdierenshow in de binnenhal meededen , werden er buiten in de stralende zon door de ruiters mooie resultaten geboekt. Sinds een paar jaar word er met deze O.W. bij het springen de Gerrit Folkertsma Bokaal uitgereikt. Deze is in het leven geroepen nadat ons trouw lid de heer Folkertsma is overleden. Dit jaar werd die gewonnen door de pony amazone Esther Vrolijk met haar pony Fleur, zij had 2 x de hoogste stijlpunten en foutloos.( zie foto)

Hierbij volgen alle uitslagen Ring 1; Bixie ,  Fimke Zeinstra ging met Wendy 2 x met de 1e prijs naar huis met 82 en 83 p. In de klasse BB paarden won Japke Haytema met Sjoukje fan e Marne de 1e prijs met 213 p. Nynke Visser werd  knap tweede  met haar nieuwe paard  Just Sunshine met 203,5p. De tweede proef werd daar gewonnen door haar zus Danielle op Just Sunshine met 201,5 en de 2e prijs ging naar Trijntje de Boer met Rosalyn 199 p. Ring 2; pony`s , L1 eerste prijs Elise De Kroon met Jamaico 202 p,  B; eerste prijs voor Marieke de Jong met Donald 195.5 p. paarden B; eerste prijs voor Fimmie de Jong met Silke 202.5 p en de 2e prijs voor Jolanda Boersma-Hettinga met Tjenke fan e Heamar 196 p. L1 eerste prijs Rineke Venema met Imhoff-Lindh 205 p en in de M1 een  eerste prijs voor Jetsche Vaartjes met 196 p. Ring 3; pony`sl B ; eerste prijs voor Ylse De Jong met Gerrit en 196 p.  L1 pony`s eerste prijs voor Silke Lageweg met Mashon 199 p. Paarden B; eerste prijs voor Jolanda Boersma – Hettinga met Tjenke fan de Heamar 201 p en de tweede prijs voor Fimmie de Jong met Silke 199.5 In de L 1 eerste prijs voor Sijtske de Jong-Kuipers 196 p , kl M 1 eerste prijs voor Jetsche Vaartjes met 178p.

Springen ,Bixie , een 1e prijs voor Fimke Zeinstra met Penry met stijl 66. Elske de Jong had met Iemkje in het tweede parcours helaas 4 fout / stijl  69 en een 1e prijs. Rhianne Rinia had met Amigo  ook een foutloos  parcour en een 1e prijs. pony`s  BB eerste en tweede  parcours  een 1e prijs voor Elisa de Kroon met Avere met beide keren 0 fout en stijl 68,5 & stijl 71. BB hoog cat CD; Eerste parcours de 1e prijs voor Esther Vrolijk met 0 fout /stijl 75.5 In het tweede parcours ging Amarins Lycklema a Nijeholt er met de 1e prijs vandoor, 0 fout en stijl 77.5.  B cat DE verdiende Marije de Vries met Jilz de 1e prijs met 0 fout /stijl 73 , in het tweede parcours veroverde Maaike Brandsma met Yamira de 1e prijs met 0 fout /stijl 68. Bij de BB paarden ging de 1e prijs naar Baukje Bouma met Sibo met 0 fout / stijl 68.5 , tweede parcours kreeg Sijtske de Jong –Kuipers met haar Friese merrie Walsdame K de 1e prijs met 0 fout/stijl 68.  B paarden kreeg Annemarie Bouma met Gamorkus beide keren de 1e prijs met 0 fout en beide keren 73 punten v.d. stijl. Al met al een hele mooie dag gehad met alles wat er rond en in de Rijhal van de Morraruters gebeurde. Met dank aan alle vrijwilligers die altijd weer voor ons klaar staan . Aankomend weekend komen de pony`s en paarden uit de gehele Kring Tusken Waard en Klif weer in actie op ons terrein.

Foto: Esther Vrolijk met haar pony Fleur, foto is gemaakt door haar moeder Ditha van der Logt)