Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord    Onthouden    
Nieuws: Morraruters concours - HSF de Morraruters
Morraruters concours
  • piertje
  • 24 Jul 2022

Afgelopen weekend ging het jaarlijkse Morraruters concours weer los. Drie dagen paardensport in alle disciplines en onder mooie weersomstandigheden. Bij de paarden dressuur waren er twee momenten om te starten, op vrijdagavond en op zaterdagmiddag. Dat gaf de deelnemers extra mogelijkheden om punten en/of prijzen binnen te slepen. En dat werd gedaan!

Klaske Jonkman won met Legendary KJ op vrijdagavond in de L2 dressuur in de 1e proef de 3e prijs met 202 pt. en in de 2e proef de 2e prijs met 214,5 pt. Op zaterdagmiddag startte ze een klasse hoger. In de M1 dressuur liet ze zien dit niveau goed te beheersen met in beide proeven de 1e prijs met 206,5 pt. en 205 pt. Ze was ook nog de beste combinatie van de baan, wat een mooie statiedeken opleverde. (totaal 9 wp.) Miranda Venema reed met Adam van de Noeste Hoeve ook mooie punten bij elkaar in de Z1 dressuur. Op vrijdagavond behaalde ze in de 1e proef  211 pt. en in de 2e proef won ze de 2e prijs met 224,5 pt. Op zaterdagmiddag won ze in beide proeven de 3e prijs met 224,5 pt. en 224 pt. Daarmee won ze ook een deken, omdat ze de beste combinatie met een Fries paard was. (totaal 4 wp.) Elsemiek Dijkstra – de Bruin won met Jildou fan Sweagerfean in de M1 dressuur op vrijdagavond de 5e prijs met 198 pt. in de 1e proef en in de 2e proef behaalde ze 187 pt. (totaal 3 wp.) Anneke Heida pakte met Vita Nuova op vrijdagavond  3 winstpunten in de B dressuur met 189 pt. en 204 pt. Margriet de Bruin won met Dycke fan e Breewar in de B dressuur op zaterdagmiddag in de 1e proef de 2e prijs met 198 pt. en in de 2e proef had ze 180,5 pt. (totaal 3 wp.) Gonnica de Bruin mocht met Imagine één winspunt bijschrijven in de M1 dressuur met 182,5 pt in de 1e proef op vrijdagavond.

Op zaterdagmorgen kwam Maaike de Jong met Millie in actie bij de bixie dressuur. In beide proeven B1 dressuur behaalde ze 111 pt. (totaal 2 wp.) Marith Dijkstra beleefde met Breewars Silke haar officiële wedstrijddebuut in de B dressuur. In de 1e proef had ze 188 pt. en in de 2e proef won ze de 2e prijs met 202 pt. (totaal 3 wp.)  Marije Klaske de Vries sprong met haar pony Jillz in de prijzen in de klasse 90 cm. In het 1e parcours was ze foutloos, de barrage helaas 4 strafpunten, maar dit leverde haar wel de 2e prijs op. In het 2e parcours was ze wederom foutloos. Met deze resultaten was ze de beste springcombinatie van haar klasse en kreeg ze een statiedeken. (totaal 4 wp.)

Op zondagmorgen stond er een mooi parcours voor de paarden klaar in de buitenpiste. Marije Wiersma sprong met Evora in de klasse L het 1e parcours en de barrage foutloos. Daarmee pakte ze de 1e prijs. In het 2e parcours was ze wederom foutloos en behaalde 2 winstpunten. Daniëlle Wester sprong met Merle naar de 1e prijs door het 1e parcours klasse 80 cm. foutloos te springen met een stijl van 75. In het 2e parcours had ze 1 balkje en een stijl van 75. In het B springen pakte Anneke Heida met Full Speed 2 winstpunten met een foutloze ronde in het 1e parcours en een balkje in het 2e parcours.

Tsjikke de Bruin vertegenwoordigde de club eer bij het mennen op zondagmiddag. Met Ielsa fan e Breewar won ze de 1e prijs in de klasse BB enkelspan met 197 pt.