Zaterdag, 19. Januari 2019
Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord    Onthouden    
Deze Website bevat informatie over het reilen en zeilen van de Ponyclub/Landelijke rijvereniging "De Morraruters"te Koudum. Onze vereniging is opgericht op 20 december 1991.
Evenementen

Geen evenementen.

Facebook Like
Steun onze vereniging door op de advertenties te klikken en te bestellen sponsor je de vereniging. Wij als Morraruters wensen jullie een gezond en sportief 2019 toe en tot ziens op onze wedstrijdenWedstrijden
05/01/2019 Dres Pony's Indoor dressuur Pony's Info  /  Uitslagen
19/01/2019 Dres Paarden Indoor Dressuur wedstrijd Info  /  Uitslagen
20/01/2019 Dres Paarden Indoor Dressuur wedstrijd Info  /  Startlijst
27/01/2019 Spr Paarden/Pony's/Bixie Oefen Parcours Info  /  Aanmelden
09/02/2019 Spr Paarden Indoor Springwedstrijd Paarden Info  /  Aanmelden
10/02/2019 Spr Pony's Indoor Springwedstrijd Pony's Info  /  Aanmelden


Afgelopen vrijdag werd tijdens de KFPS hengstenkeuring in Leeuwarden de finale van de Frisian Talent Cup (voor 3 jarigen) verreden. Morraruter Miranda Venema had zich met Watse P (v. Hessel) na twee selectiewedstrijden geplaatst voor deze finale. Watse P liet zich tijdens de finale geweldig goed zien en eindigde daarmee op de 4e plaats.

De Morraruters lieten zich dit weekend ook van hun beste kant zien in Harich. Daniëlle Wester was met haar paard Kemble niet te kloppen in de B dressuur, met 205 pt. won ze de 1e prijs. (2 wp.) Daarmee is het ticket voor het FK binnen. 
Op vrijdag 28 en zaterdag 29 december werd het paardensport jaar feestelijk afgesloten met de onderlinge “oliebollen” wedstrijd. Op vrijdagavond stond er een uitdagend parcours opgesteld voor de springers. Uitslagen 1e parcours: In de klasse AA won Elske de Jong met Iemkje de 1e prijs met een foutloos parcours en een stijl van 67. In de klasse BB won Marije Wiersma met Emigrant de 1e prijs met een foutloos parcours en een stijl van 70. Iris Ybema won met Orchid’s Darian de 2e prijs met 4 strafpunten een stijl van 74. In de klasse B won Marije Klaske de Vries met Jillz de 1e prijs met een foutloos parcours en een stijl van 74,5. Bij de paarden won Sijtske de Jong- Kuipers met Walsdame K. de 1e prijs met een foutloos parcours en een stijl van 71 in de klasse BB. In de klasse B won Annica Laagland met Havana de 1e prijs met een foutloos parcours en een stijl van 79,5. Uitslagen 2e parcours: In de klasse BB laag won Elise de Kroon met Jamaico de 1e prijs met een tijd van 66.33. In de klasse BB hoog won Iris Ybema met Orchid’s Darian de 1e prijs met een tijd van 35.83. Maaike Brandsma werd met Yamira 2e met een tijd van 42.23. In de klasse BB won Marije Klaske de Vries met Jillz wederom de 1e prijs met een tijd van 41.39. Bij de paarden won Cees de Vries met Halina de 1e prijs in de klasse BB met een tijd van 41.98. In de klasse L won Annica Laagland met Havana de 1e prijs met een tijd van 38.78.

Teamspringen:

Aan het einde van de avond was het tijd voor het teamspringen. Een paarden- en een ponycombinatie vormen een team en proberen in de snelste tijd een parcours te springen. Het werd weer een spannende strijd waarin Marije de Vries met Jillz & Marjolein Rosier met  Zorba de rest van het deelnemersveld ver achter zich lieten.
Fameus springdebuut Iris Ybema
piertje op 16/12/2018

Afgelopen weekend werd bij de Morraruters een springwedstrijd voor paarden en pony’s georganiseerd. Op zaterdag stond er een mooi parcours klaar voor de paarden en op zondag was het de beurt aan de pony’s. Zondag moesten de vrijwilligers nog even flink aan de bak om het terrein sneeuwvrij te maken, maar onder het motto: “vele handen maken licht werk” was dit snel klaar en konden de springcombinatie los. Iris Ybema debuteerde met haar pony Orchid’s Darian in het BB springen. En hoe: in beide parcoursen was ze foutloos en met een stijl van 68,5 en 71,5 resulteerde dit in twee 1e prijzen. Marije Wiersma had met haar pony Sterretje in het L springen in het 1e parcours een balkje en in het 2e parcours was ze foutloos. Teuna Bosch sprong met Storm het 2e parcours foutloos met een stijl van 67 in de klasse BB. Bij de paarden verscheen Dian Snoek met 2 paarden aan de start. Met Aristo behaalde ze 1 winstpunt in de klasse Z.  Met Havanne was ze beide parcoursen foutloos en won ze twee keer de 1e prijs. (4 wp.) Annica Laagland sprong twee foutloze rondes in het B springen met in beide parcoursen een stijl van 68,5 pt. In het 1e parcours won ze de 3e prijs en in het 2e parcours de 4e prijs. (2wp.) Anneke Heida mocht met Foxstop van Essene ook 2 winstpunten bijschrijven in het B springen . Ze sprong twee foutloze rondes met een stijl van 66,5.

Kenna Bakker
piertje op 16/12/2018

Kenna Bakker reed zondag 16 december met Ginfonia KB de 2e selectiewedstrijd voor het NK in de klasse ZZ zwaar te Emmeloord. Ze liep een super proef en daarmee werden ze 1e met 66,5%. Dit leverde haar een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen op.

Morraruters bixiekids
piertje op 09/12/2018

Zaterdag 8 december kwamen de bixie meiden van de morraruters weer in actie. Klasse AA dressuur: Elske de Jong (foto) won met Iemkje in de 1e proef de 2e prijs met 82 pt, in de 2e proef werd ze 1e met wederom 82 pt. (totaal 2 wp.) Ilse de Vries behaalde met Cindy in de 1e proef 75 pt. en in de 2e proef won ze de 1e prijs met 73 pt. (totaal 2 wp.) Zella Fongers reed met Cindy  in de 1e proef 68 pt. bij elkaar in de 2e proef won ze de 1e prijs met 72 pt. Klasse A dressuur: in de 1e proef scoorde Sanna Dijkstra met Breewar’s Silke 73 pt. en in de 2e proef won ze de 1e prijs met 71 pt. Omdat het talent er vanaf spat bij de bixie kids krijgen alle combinaties in de 2e proef een 1e prijs. Elske de Jong betrad met Iemkje ook nog het springparcours en verdiende daarmee een dikke winstpunt met 32 pt. Een zeer geslaagde bixie wedstijd dankzij parcoursbouwers Piet en Herman, springjury Cees en voor deze bixie combinaties weer een heleboel positieve motivatie om door te trainen bij de lessen van juf Laura.

Overige uitslagen: