Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord    Onthouden    
Home - HSF de Morraruters
Steun onze vereniging door op de advertenties te klikken en te bestellen sponsor je de vereniging.
Wedstrijden
25/08/2019 Alrako Friezen wedstrijd Info  /  Startlijst
Tineke de Vries pakt met Halina kampioenstitel Fryslâncompetitie
 • piertje
 • 11 Aug 2019

Tineke de Vries (foto) vertegenwoordigde met Halina de Morraruters afgelopen zaterdag tijdens de finale van de Fryslâncompetitie. In een sterk deelnemersveld eindigde ze als hoogste in het klassement in de B dressuur. In de 1e proef kreeg ze 195,5 pt. en in de 2e proef 194,5 pt. Van deze punten werd het gemiddelde berekend en dat resulteerde in percentage van 65 %. Met een goed gevulde envelop, een statiedeken en 3 winstpunten keerde deze topcombinatie dik tevreden huiswaarts. Froukje de Groot debuteerde zaterdag 10 augustus met Helena in de M1 dressuur in Harlingen. Ze behaalde een keurige winstpunt met 183 pt.

 

Tropisch Morraruters jubileum concours
 • piertje
 • 28 Jul 2019

Met het zweet op het voorhoofd organiseerde het bestuur van de Morraruters dit weekend het 25e Morraruters concours. De hittegolf zorgde voor flink wat kopzorgen, maar met een creatieve indeling van het weekend en een grote ploeg flexibele vrijwilligers werd het een prachtig concours. De pony’s reden op zaterdag en de paardenrubrieken werden geheel verreden op zondag, daarmee verviel de snikhete vrijdagavond. Genoeg waterpunten op terrein en voor elke deelnemer een goed gevulde jubileum goodiebag zorgde voor tevreden ruiters en amazones.

Uitslagen pony’s: Marije Wiersma won met Valeriano Emigrante de 1e prijs in het BB springen in het 2e parcours. Marije Klaske de Vries won met Jillz (foto) de 3e prijs in het B springen in het 1e parcours met een stijl van 73.( 1 wp.) Tijdens de pilot jeugd dressuur won Marije Klaske de Vries met Jillz de 1e prijs in de klasse B.

Succesdebuut voor Akkelien Heeres-de Vries met Nanning in de Z2 dressuur
 • piertje
 • 21 Jul 2019

Donderdag 18 juli debuteerde Akkelien Heeres – de Vries met Nanning fan Hylpen (foto) in de Z2 dressuur in Garijp. En dat deed ze met succes, ze behaalde een mooie winstpunt met 206,5 pt. Kenna Bakker startte Zara fan up to date KB ook in Garijp. In de L2 dressuur won ze in de 1e proef de 6e prijs met 197,5 pt. en in de 2e proef had ze 187,5 pt. (totaal 3 wp.) Een dag later kwam ze met Kryptonite tijdens de Pavo cup in Tolbert in actie. Ze scoorde een 4e prijs met 79 pt. Om het succes van deze dagen helemaal compleet te maken verscheen ze zaterdag weer met Kryptonite aan de start, ditmaal op concours St. Annaparochie. In de L2 dressuur won ze in beide proeven de 1e prijs met 214,5 pt. en 199 pt. (totaal 5 wp.) Klaske Jonkman reisde donderdag met Willem KJ ook af naar Garijp. In de L1 dressuur in de 1e proef behaalde ze 184 pt. en in de 2e proef won ze de 4e prijs met 201 pt. (totaal 3 wp.) Samantha Konst mocht met Fuego 2 winstpunten bijschrijven in de B dressuur op concours St. Annaparochie. In de 1e proef had ze 191 pt. en in de 2e proef 194 pt.

Dani├źlle Wester debuteert met Kemble in de L1 dressuur
 • piertje
 • 14 Jul 2019

Zaterdag 13 juli debuteerde Morraruter Daniëlle Wester met Kemble in de L1 dressuur op Outdoor Warga. Dat ze aan deze hogere klasse toe is bewees ze met twee keurige winstpunten in beide proeven. Ze behaalde 180 pt. in de 1e proef en 183 pt. in de 2e proef. Kenna Bakker startte twee van haar paarden in Warga. Met de Mersken Ginfonia KB reed ze twee fijne proeven in de ZZ zwaar. In de beide proeven won ze de 2e prijs met 66,86 % en 66,29 %. (totaal 4 wp.) Met Zara fan Up to Date KB was ze in absolute topvorm. In beide proeven stond ze op het hoogste podium met 194 pt. en 202,5 pt. in de L2 dressuur. (totaal 3 wp.)

Elsemiek Dijkstra 3e op FK met Jildou fan Sweagerfean
 • piertje
 • 07 Jul 2019

Dit weekend kwamen de Morraruters in actie op het FK in Harich. Elsemiek Dijkstra – de Bruin zag met Jildou fan Sweagerfean (foto) dat geduld en goede training beloond worden. Ze werden 3e van Friesland in de B dressuur met 64,58 % en hebben daarmee het ticket voor het NK binnen. Ik ben zo ontzettend trots op dit paard, aldus Elsemiek. Jildou fan Sweagerfean herstelde van ernstige bekkeninstabiliteit na het krijgen van een veulen 2 jaar geleden. Met een rustige opbouw van de training is ze nu weer in topvorm.

Anja behaald diploma Freestyle Basisinstructeur niveau 1
 • martha_boekema
 • 07 Jul 2019

Wist u dat er meerdere mogelijkheden zijn om met paarden om te gaan dan alleen rijden. Zelf heb ik deze cursus gevolgd omdat ik het interressant en leerzaam vind. Na het behalen van dit diploma wil ik anderen graag begeleiden in de onderstaande trainings-technieken.