Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord    Onthouden    
Home - HSF de Morraruters
Steun onze vereniging door op de advertenties te klikken en te bestellen sponsor je de vereniging.
Wedstrijden
19/10/2019 Spr Pony's Indoor Springwedstrijd Pony's Info  /  Aanmelden  /  Startlijst
20/10/2019 Spr Paarden Indoor Springwedstrijd Paarden Info  /  Aanmelden  /  Startlijst
26/10/2019 Dres/Spr Paarden/Bixie Bixie dressuur en Springen 26 oktober 2019 Info  /  Startlijst
02/11/2019 Dres Paarden Indoor Dressuur wedstrijd Info
03/11/2019 Dres Paarden/Pony's Indoor Dressuur wedstrijd Info
Succes debuut voor Morraruter Berber de Wit
 • piertje
 • 06 Oct 2019

Zaterdag 5 oktober beleefde Berber de Wit met Jarno Z een zeer succesvol debuut in de L2 dressuur in Emmeloord. In de 1e proef won ze een 2e prijs met 192,5 pt. en in de 2e proef behaalde ze 187,5 pt. (2 wp.) Janita Wildschut startte met twee paarden op het indoor springen in Franeker. Met Geraldine MdB sprong het 2e parcours klasse BB foutloos. Met Jeanette MdB sprong ze beide parcoursen klasse B foutloos met een stijl van 72 en 72,5. (2 wp.) Het 2e parcours leverde haar tevens een 6e prijs op.

 

Ponyleden Morraruters sluiten outdoor seizoen af
 • piertje
 • 29 Sep 2019

Zaterdag 28 september werd het outdoor seizoen traditioneel afgesloten in Harich. De weergoden waren de ponyleden goed gezind, deze wedstrijd kon gelukkig doorgaan. Het zondag programma van de paarden werd door de vele regenval afgelast. Niet te min hielden de pony’s de club eer hoog en werden er mooie successen geboekt. Marije de Vries sprong met Jillz (foto) het 2e parcours klasse B foutloos met een stijl van 68 en won daarmee de 3e prijs. (1 wp.) Dit smaakte naar meer, dus sprong ze ook nog een klasse hoger. En met succes, in het L springen won ze de 2e prijs in het 1e parcours met 4 strafpunten. (1 wp.) Silke Lageweg scoorde met Mashon hoge punten in de L1 dressuur. In de 1e proef behaalde ze 191 pt. en in de 2e proef won ze de 1e prijs met 195 pt. (totaal 3 wp.) Ylse de Jong won met Gerrit de 3e prijs in het 2e parcours B springen met een stijl van 65. (1 wp.) Haar zus Marieke sprong met Totem ook het 2e parcours klasse B foutloos met een stijl van 68 en won daarmee de 4e prijs. (1 wp.) Bij de Bixie’s mocht Sanna Dijkstra met Breewar’s Silke 2x het oranje lint in ontvangst nemen in de A dressuur met 80 en 76 pt.

Nazomeren op kringwedstrijd Morra’s
 • piertje
 • 22 Sep 2019

Silke Lageweg met Mashon

 

Afgelopen weekend werd onder prachtige omstandigheden een kringwedstijd verreden op het terrein van de Morraruters. Een groot deelnemersveld was aanwezig, maar toch wisten de Morraruters hoge klasseringen te halen. Op zaterdag kwamen de pony’s in actie: Sanna Dijkstra kwam met Breewar’s Silke sterk terug na een blessure van Silke en won in de bixie A in de 1e proef de 1e prijs met 83 pt. en in de 2e proef werd ze 2e met 81 pt. Elske de Jong won met Iemkje in de bixie A in de 1e proef de 2e prijs met 82 pt. en in de 2e proef de 1e prijs met 82 pt. Ook Fimke Zeinstra wist met haar pony Penri een 2e prijs te bemachtigen, eveneens in de bixie klasse A. Iris Ybema bewees dat ze met Orchid’s Darian een echte allround pony bezit. In het B springen behaalde ze 2 winstpunten en in de dressuur won ze in de 1e proef de 2e prijs met 193 pt. en in de 2e proef had ze 189,5 pt. (totaal 2 wp.) Silke Lageweg won met Mashon (foto) in de L1 dressuur in de 1e proef de 2e prijs met 195 pt. en in de 2e proef won ze de 1e prijs met 198 pt. (totaal 4 wp.) Marije Klaske de Vries sprong met Jillz het 2e parcours klasse B foutloos met een stijl van 67,5. (1 wp.) Op zondag waren de paarden aan zet:

Mooie beestenboel op O.W. van HSF De Morraruters.
 • piertje
 • 17 Sep 2019

Zoals gebruikelijk is op de 2e zaterdag in september de onderlinge wedstrijd v.d. Morraruters tegelijk met  de Koudumer  feestweek. Met de kleinste deelnemers in de bixieklassen  tot en met de( ruim) volwassen ruiters  in de dressuur en springring allemaal hun uiterste best deden. Onder het gekraai, getok en hippende konijnen van de vele dieren die aan de kleine huisdierenshow in de binnenhal meededen , werden er buiten in de stralende zon door de ruiters mooie resultaten geboekt. Sinds een paar jaar word er met deze O.W. bij het springen de Gerrit Folkertsma Bokaal uitgereikt. Deze is in het leven geroepen nadat ons trouw lid de heer Folkertsma is overleden. Dit jaar werd die gewonnen door de pony amazone Esther Vrolijk met haar pony Fleur, zij had 2 x de hoogste stijlpunten en foutloos.( zie foto)

Hierbij volgen alle uitslagen 

Springsucces voor Morraruter Marieke de Jong met Totem
 • piertje
 • 08 Sep 2019

Zaterdag 7 september verschenen de ponymeiden van de Morraruters aan de start op een kringwedstrijd in Bolsward. Marieke de Jong sprong met Totem (foto) 2 foutloze parcoursen in de klasse B. Deze jonge talentvolle combinatie werd beloond met een stijl van 68 in het 1e parcours en een stijl van 71 en de 2e prijs in het 2e parcours. (totaal 3 wp.) Iris Ybema behaalde met Orchid’s Darian de laatste 2 benodigde winstpunten in het B springen om naar de L te mogen promoveren. Dat deed ze met een keurig 2e parcours met een stijl van 75,5 en daarmee won ze de 1e prijs. Marije de Vries scoorde met Jillz ondanks een dikke hoosbui toch één winstpunt met een foutloos parcours in de klasse B. Silke Lageweg vertegenwoordigde met Mashon de Morraruters bij de dressuur. Ze reed twee fijne proeven in de L1 dressuur en behaalde daarmee 189,5 pt. en 193,5 pt. (2 wp.)

Dressuur wedstrijd voor Friese paarden in Koudum
 • piertje
 • 25 Aug 2019

Zondag 25 augustus werd er in Koudum bij de Morraruters een selectiewedstrijd verreden voor het Alrako KFPS kampioenschap dressuur. Enkele jaren geleden hebben alle fokverenigingen van het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek besloten om gezamenlijk een landelijke dressuurcompetitie op te zetten. Dit is het Alrako KFPS kampioenschap geworden waarbij de finale 21 september in Ermelo wordt verreden. Er waren twee leden van de Morraruters die zich afgelopen zondag in de picture reden. Klaske Jonkman reed met Willem KJ twee mooie proeven in de L1 dressuur. In de 1e proef won ze de 2e prijs met 199,5 pt. en in de 2e proef werd ze 5e met eveneens 199,5 pt. (totaal  4 wp.) Sijtske de Jong behaalde met Walsdame K in beide proeven een winstpunt. In de 1e proef kreeg ze 189 pt. en de 2e proef 187,5 pt.