Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord    Onthouden    
Home - HSF de Morraruters
Steun onze vereniging door op de advertenties te klikken en te bestellen sponsor je de vereniging.
Wedstrijden
16/06/2020 Dres Paarden Meetmoment Klasse B & L1 Info  /  Uitslagen
05/07/2020 MenDres Paarden/ Meetmoment Mennen Dressuur Info  /  Startlijst
11/07/2020 Dres Paarden/Pony's/Bixie Meetmoment Onderlinge Wedstrijd Morraruters Info  /  Aanmelden
14/07/2020 Dres Paarden Meetmoment Klasse L2 t/m M2 Info
Morra’s op meetmoment Bolsward
 • piertje
 • 28 Jun 2020

Afgelopen weekend werd er een meetmoment in Bolsward georganiseerd. Onder de naam kleintje Heamiel konden de deelnemers “meten” hoe ze er voor staan. Bij de pony’s debuteerde Sanna Dijkstra met Breewar’s Silke in de B dressuur. Dat ze klaar was voor de overstap van de Bixie naar de B dressuur bewees ze met een dikke winstpunt van 192,5 pt. in de 1e proef. Elske de Jong was met Iemkje ook mooi op niveau gebleven. In de B dressuur behaalde ze in de 1e proef 180,5 pt. en in de 2e proef 189,5 pt. (totaal 2 wp.) Bij de paarden kwamen Klaske Jonkman en Tineke de Vries in actie. Klaske Jonkman debuteerde met Willem KJ in de M1 dressuur en mocht maar liefst drie winstpunten bijschrijven met 185,5 pt. in de 1e proef en 195 pt. in de 2e proef. Tineke de Vries pakte met Halina in de L1 dressuur in beide proeven een winstpunt. In de 1e proef  kreeg ze 190 pt. en in de 2e proef 182,5 pt.

Morraruters weer los tijdens beoordelings- en meetmoment in Harich
 • piertje
 • 14 Jun 2020

Nu de corona maatregelen verder versoepelen komt er weer ruimte in het protocol van de KNHS en kunnen paardensport verenigingen beoordelings- en meetmomenten aanbieden. Met de inachtneming van de RIVM maatregelen kunnen dressuurproeven verreden worden voor winstpunten.

Klaske Jonkman schreef haar in met haar nieuwe zelf gefokte paard Legendary KJ voor het meetmoment op 13 juni in Harich. In de klasse L1 debuteerde ze met glans met in de 1e proef 195,5 pt. en in de 2e proef 210,5 pt. (totaal 5 wp.)

Versoepeling Corona maatregel
 • tineke
 • 11 May 2020

Versoepeling Corona Maatregel:

Vanaf maandag 11 Mei zijn er weer versoepeling van de regels die het ministerie ons heeft opgelegd. De niet contactsporten mogen weer BUITEN gegeven worden mits er 1,5 met afstand wordt gehouden. Gelukkig vallen wij hier ook onder en kunnen we weer starten met de clublessen. Vanaf woesdag 13 mei vinden de eerste lessen weer plaats volgens het reguliere lesschema voor het corona tijdperk.

Als er les is dan is het niet mogelijk om in de buitenbak te rijden. Wel kun je rijden in de binnenbakken. Verder gelden de regels van het RIVM nog steeds.

De kantine blijft op slot en probeer niet te veel extra mensen mee te nemen,

Corona-Virus
 • tineke
 • 15 Mar 2020

Hallo Leden,

Naar aanleiding van de persconferentie van het ministerie over het conronavirus van vanmiddag zijn wij genoodzaakt om de lessen op te schorten tot 28 april.

Als bestuur hebben we er wel voor gekozen om de hal open te houden voor het vrijrijden. Wel hebben we hier een paar richtlijnen voor waar wij jullie met klem verzoeken om dit in acht te nemen:

parcours verkennen met Hennie Muis
 • piertje
 • 15 Mar 2020

Aukje Dijkstra met Ciska

Vaardigheid menwedstrijd Morraruters
 • piertje
 • 15 Mar 2020

Vrijdagavond 13 maart stond er een uitdagend vaardigheid parcours klaar voor de menners van de Morraruters. Een vaardigheid parcours is een parcours dat is uitgezet met pionnen, op iedere pion ligt een bal. De bedoeling is dat de menner zo snel mogelijk zijn/haar span door poorten van pionnen stuurt zonder de balletjes van de kegels af te rijden. Instructeur Hennie Muis had een parcours opgebouwd met mooie lijnen en wendingen. Goede planning, vooruitkijken en stuurmanskunst was vereist. Er werden twee rondes verreden en daar werd het totaal van berekend. Piertje Dijkstra werd 1e met Siegrid V. (foto) met een tijd van 2.40. Cees de Vries werd 2e met zijn dubbelspan Danny en Savana met 2.52. Piet de Boer behaalde met zijn dubbelspan Ytsje fan Bommelsteyn en Sytske fan Hylpen ook een super tijd met 2.79. Julius Kuiper zette met Annigje K. ook een mooi resultaat neer met 2.85. Op de voet gevolgd door Tsjikke de Bruin met Ielsa fan é Breewar met 2.93. Tineke Wester reed met Margje V. twee stabiele rondes met een tijd met 3.12. Herman de Bruin won de aanmoedigingsprijs met Jildou fan Sweagerfean met een tijd van 4.18. Ten slotte was er ook nog de mogelijkheid om het parcours onder het zadel te rijden. Aukje Dijkstra zette met haar pony Ciska de allersnelste tijd neer. Ze liet de menners ver achter zich door de snelle korte wendingen en klokte een tijd van 2.09.