Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord      Onthouden    
Home - HSF de Morraruters
Steun onze vereniging door op de advertenties te klikken en te bestellen sponsor je de vereniging.
Wedstrijden
25/03/2023 Dres/Spr Paarden/Pony's Afgelast Onderlinge wedstrijd alleen voor Morraruters Info
22/04/2023 Dres/Spr Pony's/Bixie Kringwedstrijd Tusken Waad & Klif Pony's Info
23/04/2023 Dres/Spr Paarden Kringwedstrijd Tusken Waad & Klif Paarden Info
Morraruters huldigen kampioenen
 • piertje
 • 26 Mar 2023

clubbokaal 2022.jpg (2.21 MB)

Tijdens de voorjaarsledenvergadering van vrijdag 24 maart werden de clubkampioenen van 2022 gehuldigd. Altijd weer een spannend moment, wie heeft de meeste punten behaald tijdens het afgelopen wedstrijdseizoen. Voor prijzen en winstpunten krijgen de leden punten, een 1e prijs levert bijvoorbeeld  5 punten op en een winstpunt 1 punt. Bij de Bixie categorie won Maaike de Jong met Millie de beker. Haar zus Iemkje de Jong won met Iemkje in de categorie pony’s dressuur. Pony’s springen werd gewonnen door Marije Klaske de Vries met Jillz. De bokaal dressuur paarden ging naar Klaske Jonkman met Legendary KJ en in de categorie springen paarden had Marije Wiersma met Evora de meeste punten. Tevens werd Ilse de Vries gehuldigd, zij werd afgelopen februari met haar pony Heart reserve kampioen springen op de Friese kampioenschappen.

Op de foto van links naar rechts: Maaike de Jong, Elske de Jong, Ilse de Vries, Marije Klaske de Vries, Marije Wiersma, Klaske Jonkman.

Miranda Venema niet te kloppen met Adam van de Noeste Hoeve
 • piertje
 • 12 Mar 2023

Morraruter Miranda Venema was afgelopen weekend met haar paard Adam van de Noeste Hoeve over de afsluitdijk gereden voor een wedstrijd in Enkhuizen. Het was de reis meer dan waard, want deze top combinatie behaalde twee maal het hoogste podium in de Z2 dressuur. In de 1e proef met 226,5 punten en in de 2e proef met 214,5 punten.(2 winstpunten) Cornelia Hobma – Houtsma was met haar paard Ewout fan ’t Alddjip afgereisd naar Cornwerd. In de L2 dressuur pakte ze in beide proeven een winstpunt met 189,5 en 188 punten. Aukje Dijkstra deed met haar paard Hendrik fan ’t Sein ook mee in Cornwerd. In de 1e proef was er teveel spanning, maar in de 2e proef behaalde ze een winstpunt met 183,5 punten in de B dressuur.

Indoor dressuurwedstrijd Bolsward druk bezocht door de Morra’s
 • piertje
 • 05 Mar 2023

Cornelia Hobma Ewout.jpeg (116 KB) Cornelia en Ewout

Afgelopen weekend werd de indoor dressuur wedstrijd in Bolsward druk bezocht door de leden van de Morraruters. Elsemiek Dijkstra – de Bruin pakte met haar paard Jildou fan Sweagerfean de twee laatste benodigde winstpunten om te mogen promoveren naar de Z1 dressuur. (181,5 en 185,5 punten) Ook Berber de Wit behaalde met Jarno Z de twee laatste winstpunten in de M2, met 188 en 186 punten is ook zij nu Z1 startgerechtigd. Klaske Jonkman kreeg met Legendary KJ mooie punten en een prijs in de M1 dressuur. Met 189,5 punten in de 1e proef en de 2e prijs met 192,5 punten in de 2e proef. ( 2 winstpunten ) Eleonora Jansen debuteerde met haar nieuwe paard Ogene in de B dressuur. In de 1e proef was er nog wat teveel spanning, maar in de 2e proef herpakte ze zich en won de 1e prijs met 196,5 punten. ( 1 winstpunt ) Cornelia Hobma – Houtsma  (foto) debuteerde met Ewout fan it Alddjip in de L2 dressuur. Dat ze dit niveau beheerst bewees ze met 181,5 punten in de 1e proef en 185,5 punten in de 2e proef. ( 2 winstpunten )

Morraruter Sanna Dijkstra springt foutloos met Winston
 • piertje
 • 26 Feb 2023

Sanna Dijkstra Winston.jpg (4.95 MB)

Zondag 26 februari reisde Morraruter Sanna Dijkstra met haar pony Winston af naar een springwedstrijd in Vinkega. In de categorie 0.80 meter sprong ze het 1e parcours foutloos en won ze de 2e prijs. In het 2e parcours was ze wederom foutloos, maar viel ze helaas net buiten de prijzen.

Een dag eerder werd er een dressuurwedstrijd voor paarden verreden in Franeker. Klaske Jonkman reed met Legendary KJ twee keurige proeven in de klasse M1. Met 202,5 punten won ze de 2e prijs in de 1e proef en met 204 punten won ze de 1e prijs in de 2e proef. (totaal 4 winstpunten) Elsemiek Dijkstra - de Bruin pakte met Jildou fan Sweagerfean ook een podiumplaats. Met 185,5 punten won ze de 3e prijs in de M2 dressuur. (1 winspunt)

Boppeslach voor Ilse de Vries: Fries reserve kampioen springen met Heart
 • piertje
 • 19 Feb 2023

Ilse de Vries Heart.jpg (967 KB)

Zaterdag  18 en zondag 19 februari werden de Friese indoor springkampioenschappen in Harich georganiseerd. Morraruter Ilse de Vries sprong met haar pony Heart het hele indoor seizoen al mooi constant en behaalde veel prijzen en punten, maar nu pakte ze de titel van reserve kampioen van Friesland. Wat een ‘boppeslach’ , in de categorie 0.70 meter klasse C sprong ze het 1e parcours en de barrage foutloos met een stijl van 75. Met de zilveren medaille, een rozet en een deftige statie deken keerde deze top combinatie weer huiswaarts naar Koudum. Daniëlle Wester deed met haar paard Merle in de klasse 1.00 meter mee aan het FK. Ze sprong een foutloos parcours en mocht barrage rijden. Ook in de barrage maakte ze geen fouten en met een stijl van 70 won ze de 8e prijs.

Kenna Bakker en Nevermind DKB reserve kampioen van Friesland
 • piertje
 • 12 Feb 2023

KennaBakker Herre.jpg (8.42 MB) Kenna Bakker Herre 524

KennaBakker Nevermind FK.jpg (9.10 MB)Kenna Bakker Nevermind DKB

Zondag 12 februari mocht Morraruter Kenna Bakker met twee paarden finale rijden op de Friese Kampioenschappen in Harich. Met Herre 524 mocht ze het spits afbijten in de L2 dressuur. Ze reden een mooie constante proef en werden daarmee 5e van Friesland met 65,67 %. Met Nevermind DKB startte ze in dezelfde klasse en deden ze wat betreft de punten er een dikke schep bovenop. Met een percentage van 67,17 pakten ze de titel: reserve kampioen van Friesland. En daarmee bemachtigden ze ook een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen.