Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord      Onthouden    
Geschiedenis - HSF de Morraruters
Geschiedenis

Het ontstaan van De Morraruters

Al heel lang wordt in de gemeente Nijefurd de landelijke ruitersport beoefend. De oprichting van een landelijke rijvereniging/ponyclub kon dan ook niet lang uitblijven.

In 1945 is in Workum de eerste rijvereniging opgericht. Dit was de landelijke rijvereniging "De Mustangs", waarbij in de hoogtijdagen rond de 60 leden waren. "De Mustangs"is in 1964 wegens te weinig animo opgeheven.

Na bijna 20 jaar, in 1983, is in Workum weer een ruitervereniging opgericht. Deze heette "De Mustang"en bestond uit zowel een landelijke rijvereninging (paarden) als een ponyclub (pony's).

In Koudum is er sinds 1974 een ponyclub "De Team"gevestigd. In de beginperiode had deze vereniging meer dan 40 leden. Spoedig daarna, in 1976, werd de landelijke rijvereniging "De Galamaruters"opgericht. Deze twee vereniging hadden hun oefenveldjes in Koudum. Door de steeds verdere uitbrijding van Koudum, kregen ze telkens weer een ander terrein toegewezen. Uiteindelijk hebben "De Team" en "De Galamaruters"in 1981 een eigen terrein tot un beschikking gekregen, bij het Oldeferdpark aan de rand van Koudum. Hier ligt een mooi gedraineerde buitenbak en een groot terrein om eigen wedstrijden en concoursen te organiseren.

In de loop der jaren liep het ledental van alle drie verenigingen enigzins terug. Daarom hebben de desbetreffende besturen zich afgevraagd of het niet zinvol was om als één vereniging verder te gaan. Na een aantal vergaderingen en de toestemming van alle leden, is op 20 december 1991 een nieuwe verenigen opgericht, "De Morraruters". Deze bestaat zowel uit een Ponyclub als een Landelijke Rijvereniging met als vestigingsplaats Koudum.

Sinds 1997 beschikt de vereniging ook over een eigen Rijhal, die wordt beheerd door Stichting Morramanege. Deze rijhal staat naast de buitenbak, na enkele jaren is de hal uitgebreid naar een hal van 60x20. En in het najaar van 2011 is de tweede rijhal een feit geworden.

Na wijzigingen in de statuten dragen we sinds 2010 de naam : HYNSTESPORTFORIENING (HSF) R.V./P.C. De Morraruters. Er is ook een menvereniging opgericht en kan onder de naam HSF ook een menstartkaart worden aangevraagd.