Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord      Onthouden    
Nieuws - HSF de Morraruters
Minimarathon Morraruters
  • piertje
  • 20 May 2024

Tsjikke en Ielsa.heif (1.53 MB) Tsjikke de Bruin met Ielsa

Het men seizoen werd vrijdagavond 17 mei afgesloten met een minimarathon. In de kleine hal stond een hindernis met blauwe tonnen opgesteld, in de buitenbak een parcours met hindernisbalken en in de grote hal een vaardigheids parcours met kegels. Dit was onder leiding van instructeur Jikke Tange uitgetekend en door een ploeg vrijwilligers neergezet. De menners gingen als eerste van start gevolgd door een mooie opkomst leden die onder het zadel streden voor de hoogste eer. Bij de menners categorie paarden won Tsjikke de Bruin met Ielsa fan e Breewar de 1e prijs, Jacob Witteveen pakte met Andre de 2e prijs. In de categorie pony’s won Cees de Vries met zijn dubbelspan Danny en Sylvana de 1e prijs. Jeroen van Middelaar werd met Bram tweede. Onder het zadel pony’s werd gewonnen door Ilse de Vries met Jillz op de voet gevolgd door Ylse de Jong met Quatro, zij werd tweede. Femke de Vries won de aanmoedigingsprijs, zij deed mee als jongste deelnemer en stuurde haar pony keurig door de poortjes, ze won een mooie rozet en een borstel. Bij de paarden prolongeerde Brecht Ruiter met Peggy haar titel en Aukje Dijkstra won met Siegrid V de 2e prijs.

Morraruter Marije de Vries wint met Nearly Perfect
  • piertje
  • 12 May 2024

Marije en Nearly Perfect Harich 11-05-2024.jpg (2.30 MB)Marije de Vries met Nearly Perfect

Afgelopen weekend werd het lente concours in Harich verreden. De Morraruters reden zich goed in de punten en de prijzen. Marije de Vries debuteerde met Nearly Perfect in de klasse 0.80 meter en won met een foutloos parcours en een stijl van 71 punten de 1e prijs. Daarbij won ze ook nog een mooie statiedeken. Cornelia Hobma behaalde met Ewout fan ’t Alddjip een keurige winstpunt met 185 punten in de M1 dressuur. Annemarie Bouma debuteerde met Matzen in de L1 dressuur en pakte met 192,5 punten en het bijna ongelofelijke aantal van 216,5 punten de 2e prijs. (totaal 4 winstpunten) Eerder die week, op dinsdagavond won ze in de B dressuur in beide proeven de 1e prijs met 208 en 196,5 punten. (totaal 4 winstpunten) Bij Rineke Venema regende het ook punten en prijzen. Met Ozzy won ze in Harich in de B dressuur in de 1e proef de 1e prijs met 208 punten en in de 2e proef kreeg ze 204,5 punten. In Koudum won ze in de 1e proef de 4e prijs met 196 punten en in de 2e proef kreeg ze 184,5 punten. Daarmee behaalde ze deze week 7 winstpunten. Elsemiek Dijkstra startte met Dycke fan e Breewar dinsdagavond in Koudum. Ze reed twee mooie proeven in de B dressuur en won in de 1e proef de 3e prijs met 199 punten en in de 2e proef de 5e prijs met 187,5 punten. (totaal 3 winstpunten)

Allround succes voor Morraruter Anneke Heida
  • piertje
  • 05 May 2024

Met maar liefst 3 paarden verscheen Anneke Heida in de dressuurring en springpiste afgelopen weekend. Met haar Friese paarden deed ze vrijdagavond mee aan een dressuurwedstrijd in Franeker.  In de B dressuur pakte ze met Elza T van Sessing 4 winstpunten in twee proeven met 197 en 196 punten. Met Jeltje fan de Poel behaalde ze 183 punten in de 1e proef en 181 in de 2e proef. (totaal 2 winstpunten). Op zaterdag deed ze met Full Speed mee aan een springwedstrijd in Warga. Ze sprong een foutloze ronde in de klasse 1.20 meter en won daarmee de 6e prijs. Daniëlle Wester sprong ook in Warga een foutloos parcours met haar paard Merle in de klasse 1.00 meter en kreeg voor de stijl 70 punten. Grytsje Homma deed met Mi Gusta ACB zaterdag mee aan een dressuurwedstrijd in Sint Nicolaasga. In de 2e proef L1 dressuur kreeg ze 191 punten van de jury. (1 winstpunt)

Modderige kringwedstrijd Koudum
  • piertje
  • 28 Apr 2024