Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord    Onthouden    
Nieuws - HSF de Morraruters
Corona-Virus
 • tineke
 • 15 Mar 2020

Hallo Leden,

Naar aanleiding van de persconferentie van het ministerie over het conronavirus van vanmiddag zijn wij genoodzaakt om de lessen op te schorten tot 28 april.

Als bestuur hebben we er wel voor gekozen om de hal open te houden voor het vrijrijden. Wel hebben we hier een paar richtlijnen voor waar wij jullie met klem verzoeken om dit in acht te nemen:

parcours verkennen met Hennie Muis
 • piertje
 • 15 Mar 2020

Aukje Dijkstra met Ciska

Vaardigheid menwedstrijd Morraruters
 • piertje
 • 15 Mar 2020

Vrijdagavond 13 maart stond er een uitdagend vaardigheid parcours klaar voor de menners van de Morraruters. Een vaardigheid parcours is een parcours dat is uitgezet met pionnen, op iedere pion ligt een bal. De bedoeling is dat de menner zo snel mogelijk zijn/haar span door poorten van pionnen stuurt zonder de balletjes van de kegels af te rijden. Instructeur Hennie Muis had een parcours opgebouwd met mooie lijnen en wendingen. Goede planning, vooruitkijken en stuurmanskunst was vereist. Er werden twee rondes verreden en daar werd het totaal van berekend. Piertje Dijkstra werd 1e met Siegrid V. (foto) met een tijd van 2.40. Cees de Vries werd 2e met zijn dubbelspan Danny en Savana met 2.52. Piet de Boer behaalde met zijn dubbelspan Ytsje fan Bommelsteyn en Sytske fan Hylpen ook een super tijd met 2.79. Julius Kuiper zette met Annigje K. ook een mooi resultaat neer met 2.85. Op de voet gevolgd door Tsjikke de Bruin met Ielsa fan é Breewar met 2.93. Tineke Wester reed met Margje V. twee stabiele rondes met een tijd met 3.12. Herman de Bruin won de aanmoedigingsprijs met Jildou fan Sweagerfean met een tijd van 4.18. Ten slotte was er ook nog de mogelijkheid om het parcours onder het zadel te rijden. Aukje Dijkstra zette met haar pony Ciska de allersnelste tijd neer. Ze liet de menners ver achter zich door de snelle korte wendingen en klokte een tijd van 2.09.

Pony successen Morraruters
 • piertje
 • 09 Mar 2020

Afgelopen weekend werd er een pony dressuur en bixie wedstrijd bij de Morraruters georganiseerd. Na een paar afgelaste wedstrijden i.v.m. de stormen konden de morra’s weer los. En zeker niet zonder succes. Silke Lageweg (foto) won met Mashon de 1e prijs in de 1e proef  L1 dressuur met 186 pt. (1 wp.) In de 2e proef won Iris Ybema met Orchid’s Darian de 1e prijs L1 dressuur met 186 pt. (1 wp.). De Morraruter bixie meiden lieten zich in het sterke deelnemersveld goed zien. Ilse de Vries won met haar pony de 1e prijs in de 1e proef met 84 pt. in de AA dressuur,  in de 2e proef behaalde ze 82 pt. (2 wp.) Sanna Dijkstra won met Breewars Silke in de B1 dressuur de 1e prijs met 110 pt. (1 wp.) Ze sprong daarna ook nog een mooi parcours klasse A en dit leverde haar 25 pt. op. (1 wp.) Marith Dijkstra scoorde met Breewars Silke in de AA dressuur 79 pt. in de 1e proef en in de 2e proef werd ze 1e met 81 pt. (2 wp.)

Uitslagen paarden:

Kenna Bakker Fries reserve kampioen met I am Special
 • piertje
 • 09 Feb 2020

Zaterdagavond 8 februari werd Morraruter Kenna Bakker met I am Special reserve kampioen met 65,38%  in de Z2 dressuur met I am Special. In de manege van Harich werd Kenna in de eerste proef 2e en die plek hield ze vast in de kur op muziek. Dit mooie resultaat levert haar een startbewijs voor de Nederlandse kampioenschappen op.

Sijtske de Jong verscheen vrijdag 7 februari met Walsdame K op het FK in Harich. Ze reed een nette proef in de klasse B en dat werd beloond met een score van 60,58% en een 14e plaats in het klassement.

Daniëlle Wester sprong met Kemble een foutloos parcours  met een stijl van 72,5 in de klasse B op een springwedstrijd in Koudum.

Morraruter Anneke Heida foutloos met Foxstop Van Essene
 • piertje
 • 02 Feb 2020

Zaterdag 1 februari sprong Anneke Heida met Foxstop Van Essene in Harich (foto) twee foutloze parcoursen in de klasse B. In het 1e parcours had ze een stijl van 68,5 en in het 2e parcours 71,5. Dit leverde haar 2 winstpunten op. De Morraruters lieten zich dit weekend op verschillende wedstrijden goed zien. In Koudum op de thuisbasis scoorde Iris Ybema met Orchid’s Darian in de L1 dressuur in beide proeven een winstpunt met 183,5 pt. en 188 pt. De zusjes Dijkstra: Sanna en Marith, namen in totaal drie oranje linten mee naar huis van een bixiewedstrijd in Franeker. Marith won met Breewar’s Silke in de klasse AA dressuur in beide proeven de 1e prijs met 82 pt. en 83 pt. Sanna behaalde met Breewar’s  Silke in de klasse B1 dressuur in de 1e proef 113 pt. en in de 2e proef won ze de 1e prijs met 117 pt.