Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord    Onthouden    
Artikelen: Media Nieuws 2019 - HSF de Morraruters
Artikelen Hierarchie
Artikelen: Media Nieuws 2019
AED training

Maandagavond 27 mei zijn de "AED" ers van de Morraruters weer bijgeschoold. Het was een zeer leerzame avond waarin reanimatie, AED gebruik, eerste hulp bij een val van een paard en wondverzorging aan bod kwam. 
Concours Koudum

Concours Koudum: Up date.

Nieuws!!!!

De wedstrijd van vrijdag 26 Juli is verplaatst naar zondag 28 juli. Deze begint om 15.00 uur. Subtop zal dan om ongeveer 16.45 uur starten.

 

Zondag springen paarden is aanvang: 09.00 uur.

We hebben besloten dat dus zaterdag vervalt. Dit programma wordt achter de groep van zondag 15.00 uur gezet. (een ieder heeft er mail over gehad als het goed is )

Met vriendelijke groet,

Bestuur Morraruters


Daniëlle Wester debuteert met Kemble in de L1 dressuur

Zaterdag 13 juli debuteerde Morraruter Daniëlle Wester met Kemble in de L1 dressuur op Outdoor Warga. Dat ze aan deze hogere klasse toe is bewees ze met twee keurige winstpunten in beide proeven. Ze behaalde 180 pt. in de 1e proef en 183 pt. in de 2e proef. Kenna Bakker startte twee van haar paarden in Warga. Met de Mersken Ginfonia KB reed ze twee fijne proeven in de ZZ zwaar. In de beide proeven won ze de 2e prijs met 66,86 % en 66,29 %. (totaal 4 wp.) Met Zara fan Up to Date KB was ze in absolute topvorm. In beide proeven stond ze op het hoogste podium met 194 pt. en 202,5 pt. in de L2 dressuur. (totaal 3 wp.)


Dressuur wedstrijd voor Friese paarden in Koudum

Zondag 25 augustus werd er in Koudum bij de Morraruters een selectiewedstrijd verreden voor het Alrako KFPS kampioenschap dressuur. Enkele jaren geleden hebben alle fokverenigingen van het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek besloten om gezamenlijk een landelijke dressuurcompetitie op te zetten. Dit is het Alrako KFPS kampioenschap geworden waarbij de finale 21 september in Ermelo wordt verreden. Er waren twee leden van de Morraruters die zich afgelopen zondag in de picture reden. Klaske Jonkman reed met Willem KJ twee mooie proeven in de L1 dressuur. In de 1e proef won ze de 2e prijs met 199,5 pt. en in de 2e proef werd ze 5e met eveneens 199,5 pt. (totaal  4 wp.) Sijtske de Jong behaalde met Walsdame K in beide proeven een winstpunt. In de 1e proef kreeg ze 189 pt. en de 2e proef 187,5 pt.


Elsemiek Dijkstra 3e op FK met Jildou fan Sweagerfean

Dit weekend kwamen de Morraruters in actie op het FK in Harich. Elsemiek Dijkstra – de Bruin zag met Jildou fan Sweagerfean (foto) dat geduld en goede training beloond worden. Ze werden 3e van Friesland in de B dressuur met 64,58 % en hebben daarmee het ticket voor het NK binnen. Ik ben zo ontzettend trots op dit paard, aldus Elsemiek. Jildou fan Sweagerfean herstelde van ernstige bekkeninstabiliteit na het krijgen van een veulen 2 jaar geleden. Met een rustige opbouw van de training is ze nu weer in topvorm.


FryslanCompetitie

Dit jaar organiseren we met 8 verenigingen / stichtingen de Fryslân competitie. Een dressuur competitie voor paarden en pony's.

Hierbij de deelnemende concoursen:

1) Franeker - 5 mei paarden / 6 mei pony's
2) Harich - 12 mei paarden / 13 mei pony's
3) Joure - 19 mei paarden / 20 mei pony's
4) Oosterwolde - 26 mei pony's / 27 mei paarden
5) Sneek - 9 juni pony's / 10 juni paarden
6) Gorredijk - 16 juni paarden / 17 juni pony's
7) St. Annaparochie - 22 juni pony's / 23 juni paarden
8) Koudum - 27 juli paarden / 28 juli pony's en paarden
9) FINALE 2018; zondag 5 augustus te Koudum

Kijk voor meer informatie en aanmelding op   www.fryslancompetitie.nl
of op de facebookpagina: www.facebook.com/fryslancompetitie


Hoge punten voor Morra’s in eigen rijhal

Zaterdag 19 januari en zondag 20 januari werd er een indoor dressuurwedstrijd verreden in de manege van de Morraruters. Dat de morra combinaties zich thuis voelden was te zien aan de monsterscores. Gonnica de Bruin startte haar beide paarden met succes. Met Ielsa fan e Breewar won ze in de klasse M1 dressuur in beide proeven de 1e prijs met 198 pt. en 201 pt. (totaal 4 wp.) Met Imagine behaalde ze in de B dressuur in beide proeven een dikke winstpunt met 190 pt. en 193 pt. Anneke Heida won met Foxtop van Essene in de B dressuur in beide proeven de 3e prijs met maar liefst 216 pt. en 208,5 pt. (totaal 5 wp.) Dat Anneke een veelzijdig paard heeft bewees ze een dag eerder door in Sonnega 2 maal een foutloos parcours te springen in de klasse B, in het 2e parcours won ze de 7e prijs met een stijl van 66,5 pt.(totaal 2 wp.) Tineke de Vries liet met Halina zien dat lang inrijden niet nodig is. Na een kleine 15 min. moest ze de baan al in, maar dat deze combinatie dan op zijn scherpst is bleek uit de hoge score. In beide proeven won ze de 4e prijs met 209,5 pt. en 205 pt. (totaal 4 wp.) Winstpunten waren er voor de volgende combinaties: Froukje de Groot met Helena, L2 dressuur,183 pt. en 180 pt. Sijtske de Jong met Walsdame K, B dressuur, 183,5 pt. en 184,5 pt. Jetsche Vaartjes met Simme, M2 dressuur, 183 pt. Amarins Lycklama á Nijeholt deed met haar pony Galupy zondagavond 20 januari mee aan een dressuurwedstrijd in Harich. Ondanks ze het erg spannend vond in de nieuwe hal mocht ze toch twee winstpunten bijschrijven in de L2 dressuur met 182 pt. en 184,5 pt.I am Special behaald SPORT predicaat

Afgelopen weekend werd het concours hippique Joure verreden. Morraruter Kenna Bakker was met 3 paarden afgereisd en boekte mooie successen. Met I am Special startte ze in de Z2 dressuur. In de 1e proef won ze de 2e prijs met 226,5 pt. en in de 2e proef behaalde ze 206,5 pt. (totaal 3 wp.)Dankzij deze prestatie is I am Special nu in het bezit van het sport predicaat. Met Zara fan Up to Date KB scoorde ze in de klasse L2 in de 1e proef 186,5 pt. en in de 2e proef won ze de 5e prijs met 198 pt.(totaal 3 wp.) Met Kryptonite won ze in de klasse L2 in de 2e proef overtuigend de 1e prijs met 201 pt. (2 wp.) Klaske Jonkman won met Willem KJ in de L1 dressuur in de 1e proef de 3e prijs met 193 pt. en in de 2e proef won ze de 2e prijs met 193,5 pt. (totaal 2 wp.) Tineke de Vries startte met Halina in de B dressuur en zette ondanks wat spanning twee mooie proeven neer. In de 1e proef won ze de 3e prijs met 192 pt. en in de 2e proef had ze 183,5 pt. (totaal 2 wp.) Berber de Wit debuteerde met Jarno Z in de L1 dressuur. En zeker niet onverdienstelijk, in beide proeven scoorde ze een winstpunten met 191 pt. en 182,5 pt. (2 wp.)Kenna Bakker wint met Zara fan Up to Date Provinsje Fryslân Priis

Morraruter Kenna Bakker startte zaterdag 1 juni  op CH Oranjewoud met Zara fan Up to Date KB (foto) in de L2 dressuur. In de 1e proef werd ze 2e met 214 pt. en in de 2e proef werd ze 1e met 196,5 pt. (totaal 5 wp.) Door deze monsterscore mochten ze zondag 2 juni finale rijden voor het beste Fryske hynder, de Provinsje Fryslân Priis. En dit maakte ze waar, ze won met 194,5 pt. en 193,5 pt. Daarna reisde Kenna met haar andere topper De Mersken Ginfonia KB  af naar CH Sneek.  In de ZZ zwaar dressuur scoorde ze in de 1e proef 60 % en in de 2e proef won ze de 1e prijs met 62,79 %. (totaal 2 wp.)

De Morraruters lieten zich zondag 2 juni ook goed zien op de kringwedstrijd in Franeker. 


Minimarathon Morraruters

Vrijdagavond 12 april werd het menseizoen afgesloten met een minimarathon. Zowel aangespannen en onder het zadel kon er gestreden worden voor de snelste tijd en de minste strafpunten. In de binnenbak stond er een vaardigheidsparcours opgesteld met 16 poortjes en in de buitenbak stonden twee uitdagen hindernissen met lastige krappe bochtjes. De strafpunten werden verrekend in strafseconden en zo kon het klassement opgemaakt worden.Onder het zadel was Esther Vrolijk met haar pony Fleur de allersnelste met 159.94 sec. Bij de paarden enkelspan won Piertje Dijkstra – de Vries met Siegrid V. (foto) de 1e prijs met 241.01 sec. Bij de dubbelspannen ging de winst naar Cees de Vries met Danny en Sylvana met 199.09 sec.

Overige uitslagen: 


Miranda Venema 4e met Watse P op Friesian Talent Cup

Afgelopen vrijdag werd tijdens de KFPS hengstenkeuring in Leeuwarden de finale van de Frisian Talent Cup (voor 3 jarigen) verreden. Morraruter Miranda Venema had zich met Watse P (v. Hessel) na twee selectiewedstrijden geplaatst voor deze finale. Watse P liet zich tijdens de finale geweldig goed zien en eindigde daarmee op de 4e plaats.

De Morraruters lieten zich dit weekend ook van hun beste kant zien in Harich. Daniëlle Wester was met haar paard Kemble niet te kloppen in de B dressuur, met 205 pt. won ze de 1e prijs. (2 wp.) Daarmee is het ticket voor het FK binnen. 


Mooie beestenboel op O.W. van HSF De Morraruters.

Zoals gebruikelijk is op de 2e zaterdag in september de onderlinge wedstrijd v.d. Morraruters tegelijk met  de Koudumer  feestweek. Met de kleinste deelnemers in de bixieklassen  tot en met de( ruim) volwassen ruiters  in de dressuur en springring allemaal hun uiterste best deden. Onder het gekraai, getok en hippende konijnen van de vele dieren die aan de kleine huisdierenshow in de binnenhal meededen , werden er buiten in de stralende zon door de ruiters mooie resultaten geboekt. Sinds een paar jaar word er met deze O.W. bij het springen de Gerrit Folkertsma Bokaal uitgereikt. Deze is in het leven geroepen nadat ons trouw lid de heer Folkertsma is overleden. Dit jaar werd die gewonnen door de pony amazone Esther Vrolijk met haar pony Fleur, zij had 2 x de hoogste stijlpunten en foutloos.( zie foto)

Hierbij volgen alle uitslagen 


Morra’s hoog in klassement concours Harich

Afgelopen weekend waren de Morraruters sterk vertegenwoordigd op het concours in Harich. Van pony tot paard en van Bixie tot de klasse Z stonden de morra’s in het klassement. Bij de pony’s won Ylse de Jong met Gerrit de 1e prijs in het BB springen. (foto)  Elske de Jong won met haar pony Iemkje in beide bixie A proeven de 1e prijs met 81 pt. en 83 pt. (totaal 2 wp.) Bij de paarden was Elsemiek Dijkstra – de Bruin met Jildou fan Sweagerfean in topvorm, ze was in de selectieproef klasse B onverslaanbaar en won de 1e prijs met 214,5 pt. (3 wp.) Rineke Venema reed ook een super proef met El Diva in de klasse M1, ze won met 197 pt. de 1e prijs in de 2e proef. (2 wp.)

Verdere prijzen waren er voor: