Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord    Onthouden    
Artikelen: Media Nieuws 2019 - HSF de Morraruters
Artikelen Hierarchie
Artikelen: Media Nieuws 2019


Hoge punten voor Morra’s in eigen rijhal

Zaterdag 19 januari en zondag 20 januari werd er een indoor dressuurwedstrijd verreden in de manege van de Morraruters. Dat de morra combinaties zich thuis voelden was te zien aan de monsterscores. Gonnica de Bruin startte haar beide paarden met succes. Met Ielsa fan e Breewar won ze in de klasse M1 dressuur in beide proeven de 1e prijs met 198 pt. en 201 pt. (totaal 4 wp.) Met Imagine behaalde ze in de B dressuur in beide proeven een dikke winstpunt met 190 pt. en 193 pt. Anneke Heida won met Foxtop van Essene in de B dressuur in beide proeven de 3e prijs met maar liefst 216 pt. en 208,5 pt. (totaal 5 wp.) Dat Anneke een veelzijdig paard heeft bewees ze een dag eerder door in Sonnega 2 maal een foutloos parcours te springen in de klasse B, in het 2e parcours won ze de 7e prijs met een stijl van 66,5 pt.(totaal 2 wp.) Tineke de Vries liet met Halina zien dat lang inrijden niet nodig is. Na een kleine 15 min. moest ze de baan al in, maar dat deze combinatie dan op zijn scherpst is bleek uit de hoge score. In beide proeven won ze de 4e prijs met 209,5 pt. en 205 pt. (totaal 4 wp.) Winstpunten waren er voor de volgende combinaties: Froukje de Groot met Helena, L2 dressuur,183 pt. en 180 pt. Sijtske de Jong met Walsdame K, B dressuur, 183,5 pt. en 184,5 pt. Jetsche Vaartjes met Simme, M2 dressuur, 183 pt. Amarins Lycklama á Nijeholt deed met haar pony Galupy zondagavond 20 januari mee aan een dressuurwedstrijd in Harich. Ondanks ze het erg spannend vond in de nieuwe hal mocht ze toch twee winstpunten bijschrijven in de L2 dressuur met 182 pt. en 184,5 pt.Miranda Venema 4e met Watse P op Friesian Talent Cup

Afgelopen vrijdag werd tijdens de KFPS hengstenkeuring in Leeuwarden de finale van de Frisian Talent Cup (voor 3 jarigen) verreden. Morraruter Miranda Venema had zich met Watse P (v. Hessel) na twee selectiewedstrijden geplaatst voor deze finale. Watse P liet zich tijdens de finale geweldig goed zien en eindigde daarmee op de 4e plaats.

De Morraruters lieten zich dit weekend ook van hun beste kant zien in Harich. Daniëlle Wester was met haar paard Kemble niet te kloppen in de B dressuur, met 205 pt. won ze de 1e prijs. (2 wp.) Daarmee is het ticket voor het FK binnen. 


Morraruter Kenna Bakker met I am Special reserve kampioen FK

Afgelopen weekend werd het indoor dressuur FK verreden in Harich. Kenna Bakker was met I am Special (foto) in topvorm en werd reserve kampioen in de M2 dressuur met 66,75 %. Hiermee bemachtigde ze een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen. Met haar andere troef Tjalda behaalde ze een winstpunt met 64,92 % in de klasse L2. Daniëlle Wester reed met Kemble een keurige proef in de B dressuur, deze werd beloond met 185,5 pt. en 186 pt. (1 wp.) Anneke Heida zette ook een fijne proef neer met Foxstop van Essene met 63,08 %  in de B dressuur. (1 wp.) Elbrich Frankena viel met Tinus net buiten de prijzen in de L1 dressuur. Desondanks had ze toch een mooie score met 64 %. (1 wp.) Amarins Lycklama á Nijeholt  vertegenwoordigde met Galupy de eer bij de pony’s, ze reed een nette proef en behaalde 63,25 % (1 wp.)

De springruiters konden dit weekend in de eigen Morra manege aan de bak. Cees de Vries won met Halina de 2e prijs in het BB springen. 


Morraruters naar de Friese Kampioenschappen

Komend weekend starten de Friese indoor dressuur kampioenschappen voor paarden en pony’s in Harich. De Morraruters die zich geplaatst hebben zijn: Paarden. L1 - Dressuur: Baukje Bouma met Sibo, Elbrich Frankena met Tinus. B - Dressuur: Danielle Wester met Kemble, Anneke Heida met Foxstop van Essene, Sijtske de Jong met Walsdame K. L2 - Dressuur: Kenna Bakker met Tjalda. M1 - Dressuur: Kenna Bakker met I am Special Pony’s. L2 – Dressuur:  Amarins Lycklama a Nijholt met Galupy. Z2 - Dressuur: Wietske Norbruis met Kino van Orchid's.

Afgelopen weekend werden er door de Morraruters ook weer mooie resultaten behaald. Amarins Lycklama á Nijeholt deed met haar pony Galupy mee aan een dressuurwedstrijd in Koudum. In de L2 dresuur reed ze twee fijne proeven en dit werd beloond met 182,5 pt. en 187,5 pt. (totaal 2 wp.) 


Onderlinge menwedstrijd Morraruters

Vrijdagavond werd de jaarlijkse onderlinge menwedstrijd verreden in de manege van de Morraruters. Een mooi moment om het niveau te peilen van de menners. Onder de coaching van instructrice Liesbeth v/d Wal en jurering van J. v/d Weide werden er mooie punten gescoord. In de 1e proef won Piet de Boer met Ietsje fan Bommelsteyn de 1e prijs klasse L met 195 pt., 2e werd Piertje Dijkstra – de Vries met Sigrid V. in de klasse B met 187 pt. In de klasse M won Tsjikke de Bruin – Folkertsma met Ielsa fan é Breewar de 1e prijs met 187 pt.  In de 2e proef won Piet de Boer weer overtuigend met Ietsje fan Bommelsteyn in de klasse L met 194 pt., Tsjikke de Bruin – Folkertsma met Ielsa fan é Breewar werd 2e in de klasse L met 188 pt. Op de foto Piet de Boer met in het dubbelspan Ietsje fan Bommelsteyn en Sytske fan Hylpen.

Overige uitslagen: Anneke Heida sprong woensdag  20 februari met Foxstop Van Essene een foutloos parcours in het B springen tijdens het hippisch awv Drachten (1 wp.) Op zaterdag 23 februari won Anneke Heida met Foxstop Van Essene in de dressuur in de 1e proef de 1e prijs met 203 pt. en in de 2e proef behaalde ze 190,5 pt. (totaal 3 wp.)