Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord    Onthouden    
Nieuws: Elsemiek Dijkstra 3e op FK met Jildou fan Sweagerfean - HSF de Morraruters
Elsemiek Dijkstra 3e op FK met Jildou fan Sweagerfean
  • piertje
  • 07 Jul 2019

Dit weekend kwamen de Morraruters in actie op het FK in Harich. Elsemiek Dijkstra – de Bruin zag met Jildou fan Sweagerfean (foto) dat geduld en goede training beloond worden. Ze werden 3e van Friesland in de B dressuur met 64,58 % en hebben daarmee het ticket voor het NK binnen. Ik ben zo ontzettend trots op dit paard, aldus Elsemiek. Jildou fan Sweagerfean herstelde van ernstige bekkeninstabiliteit na het krijgen van een veulen 2 jaar geleden. Met een rustige opbouw van de training is ze nu weer in topvorm.

Klaske Jonkman behaalde met Willem KJ in de L1 dressuur een 9e plaats met 60,50 % (1wp.) Anna Fekkes mocht met Mr. Handsome in de klasse Z2 de kür op muziek rijden in de het middagprogramma, omdat ze ’s ochtends een score van 67,69 % in de dressuurproef behaalde. (2 wp.) In de kür op muziek werd ze 4e met 68,87 % en daarmee heeft ze een ticket voor het NK te pakken. Wietske Norbruis sprong met Kino v. Orchids twee foutloze parcoursen in de klasse B. Daarmee werd ze 10e.  Silke Lageweg viel met Mashon buiten de prijzen , maar scoorde wel een keurige winstpunt in de klasse B met 63 %.

Overige uitslagen: Dubbele winst was er voor Piet de Boer met zijn dubbelspan Ietsje fan Bommelsteyn en Sietske fan Hylpen op de menwedstrijd in Koudum. In beide proeven in de B impuls rubriek won Piet de 1e prijs met 190 pt. en 192 pt.